Mindfulness voor kinderen


Waar zit je hoofd zo vol van?

Kinderen krijgen in deze tijd veel indrukken te verwerken. Zo kunnen ze worden overprikkeld door een overvloed aan indrukken (school, tv, computer) een overdaad aan activiteiten. Of hebben ze het te druk en kunnen het gevoel krijgen te moeten presteren. Hierdoor kun je merken dat ze meer moe zijn, niet kunnen slapen en/of snel afgeleid en onrustig zijn.

Hoe leer je kinderen om te gaan met spanning en onrust? Met gedachten die alle kanten opspringen, net als je dat zelf even niet wil?

Kinderen kunnen net als volwassenen profiteren van de effecten van milde aandacht en concentratie.

Middels een mindfulnesstraining leren kinderen aandachtiger en meer geconcentreerd te zijn. In deze training bieden we ze dan ook handvaten om contact te maken met wie zij wezenlijk zijn. Door soms eens even te stoppen met wat je aan het doen bent en te luisteren naar je lichaam en naar je hart, kom je in contact met jezelf. Dit is een waardevolle manier om te leren omgaan met bijvoorbeeld gepieker en onrust.

De training is geen therapie op zich, maar kan zeker bijdragen om met meer zelfvertrouwen in het leven te staan. Milde aandacht helpt ze hun eigen grenzen te leren (h)erkennen en te merken wanneer ze gespannen zijn. Middels de training kunnen ze leren hoe ze rust en veiligheid kunnen opzoeken in zichzelf, ook als het leven rond hen soms hectisch is. Zo kunnen kinderen hun eigen ‘stille plek’ ontdekken.

Bij voldoende aanmeldingen starten we in september 2014 weer met 8-weekse trainingen voor kinderen.

Op dinsdagmiddag voor 7 t/m 9 jarigen.

Tijd: 16.30 – 17.30 uur.

En op woensdagmiddag voor 10 t/m 12 jarigen.

Tijd: 17.00 – 18.00 uur.

Locatie: YogaStudio van StudioZuid, Nijverheidsweg 6 te Culemborg

Kosten: 195 euro

Voor meer info of aanmelding, kunt u het aanmeldformulier invullen. Wilt u hierbij de leeftijd van uw kind vermelden?

Na aanmelding zal ik contact met u opnemen voor het maken van een kennismakingsgesprek met ouder(s)/verzorger(s) en kind.

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Hello world.